Skooola!

Hej svejs! 
Nu börjar det närma sig jul och alla börjar komma i julstämning! Men jag går i skolan fram till 23/12... Men det går också;) 
Nu ska jag berätta lite om min skolvardag...

Här går jag till skolan varje dag, det tar ca. Tio minuter till skolan, väldigt praktiskt :D


Nu närmar vi oss skolan... 
Vanligtvis är det fullt av bilar, studenter och bussar här men idag var jag lite sen till skolan... Det är i allafall kaos här varje morgen! 


Nu har jag kommit till skolan, super nöjd;) 


Första lektionen, här har de svarta tavla och använder ofta overheads. I Sverige är detta väldigt omodernt;) men i tex kemi salen finns både dator och wheitboard så skolan är på gång att genomgå en förändring! 


Här är paushallen, där finns drick och godisautomat som används flitigt! 


Muskelträning, det blir mycket upp och ner i trapporna...ni kanske undrar varför det är så få i skolan här på bilderna? Det är därför att mobiltefoner är förbjuda i skolan och därför har jag tagit lite bilder efter att lärarna är försvunna;) 



Vanligt klassrum... Lektionerna är 45minuter långa och efter varje lektion kommer en klingsignal som berättar att lektionen är slut. Efter tre lektioner har man 20min pause, vilket hela skolan har, så 1500 elever samtidigt strömmar ner för trapporna för att mötas i paushallen ...kaos😄 
Vanligtvis har man 6 lektioner och slutar klockan ett men två dagar i veckan går man till fyra på eftermiddagen, men då har man så klart en paus imellan ;) 


Då bär det av hemmåt, dags att göra läxor och förbereda sig för att bli utfrågad... Man kan när som helst bli utfrågad så det gäller att plugga på alla ämnen lite hela tiden. Proven kommer oftast också oförberett, jag tycker ändå att det är ett bra system eftersom att alla elever då måste hänga med för att få ett bra betyg! 


På vägen hem finner jag detta:D


Skolan är inte så hemskt här som jag trodde, lärarna försöker hjälpa och är inte alls så stränga som jag trodde. Eleverna har faktiskt inte mer respekt för lärarna här än vad de har i Sverige vilket jag trodde innan jag kom hit. Men nu är det helg...


Firar thanks giving med Beatrice(från Amerika) plus några till! Prova majsbröd, det är det bästa!!


Blåbärs bakning med dessa två! De är riktigt härliga! 


Och julmarknad med dessa tre, som också kommer från min organisation YFU. Jag, Lillian(USA), Inaya(Libanon) och Daiki (Japan)! En salig blandning från världens alla hörn! 


Nu närmar sig julen... Det ska bli roligt att få vara med om en tysk jul! 

Vi ses snart!