Besök från Hamburg!

Hej vänner och bekanta, jag är inne på min 3:de månad och det flyter på. Jag har lovat min vän Frederikke att börja skriva på tyska, så nu kommer bloggen på svenska och tyska! Spännande;) 

Som sagt, Frederikke är en vän jag hittade på lägret i Hamburg och som också är utbytesstudent från Danmark. Hon bor i Hamburg detta året och under en vecka var hon och hälsa på mig här nere i Bayern:) tanken är att jag ska hälsa på henne i Hamburg till våren! 


Vi två var en dag i München, wir zwei war ein Tag in München. 


Frederikkes värdsyster+pojkvän som var i München över helgen visade oss runt.  Frederikkes gastschwester+ Freund war in München über die Wochenende und hat die Stadt für uns Zeigen. 



På tyska står det ju redan;) Ludwig var alltså grundaren för staden och ligget i begravd i en utav kyrkorna i München.


Hofbräuhaus som du ser på bilden är hjärtat av Bayerisk öl, som ligger jämte Hard Rock café. Hofbräuhaus ist die Hetz von Bayerns Bier. 



I engelska gården som ligger i centrum finns en flod där människor surfar på, mycket intressant. In die Englische Gärten wie liegt in Zentrum kannst du ein Fluss finden, und da surfst viele Leute. 


Nästa dag var vi och spelade bowling med min värdfamilj. Frederikke, Thea och jag. Nächstes Tag war wir spielen Bowling mit meine Gastfamilie. 


Dagen där på visar Andre och Monica staden Augsburg för oss två. Jag bor ca tio minuter från Augsburg. Mycket kulturell stad, Mozart morfar bodde nämligen i denna staden. Här är vi i ett museum som visar på hur de bodde för. 
Wir war in Augsburg und hat die Alter Stadt gesehnt da wo eine Museum auch gibts. Da könnte wir sehen wie man hat gelebt früher, es war sehr interessant:) 

Bilder från Augsburg/ bilder von augsburg: 






En mycket bra dag i Augsburg/ ein Wünderschön Tag in Augsburg.

Frederikke lämnar Bayern nöjd och lycklig! Frederikke lassen Bayern Sehr zufrieden und glücklich! 


Igår var jag och Thea(värdsyster) på teater, man kan säga att jag förstod hälften, en mycket svår dialekt har de här i Bayern! Gestern war ich mit mein Gastschwester in Theater, es war schwierig zu verstehen weil alles war in bayrische ;) 

Snart kommer höstlovet och då åker jag med kyrkan hör nere till ett ungdomsläger, mycket intresserad på hur det fungerar här! 
Bald kommst Herbstfierien und dann fahren ich mit die Kirche hier zu ein Jugendliche Camp, ich froh mich:) 

Bis bald!